Llyn, Fredrica och Fridas ord

Idag sitter vi och funderar över att byta pjäs, vi är sugna på att köra en fars.
Vi vill förmedla ett gott skratt till publiken, så dagens fråga.. Vilken fars? Och vilka blir vi i gruppen?

/Llyn, Fredrica & Frida


Första kollen på manuset!


Idag fick vi manuset och det var väldigt tunnt och det var en väldigt kort berättelse, så stora ändringar måste göras!

Det som måste ändras är:

- Gammaldagsspråk - Anpassa så att det blir förståeligt för barn. Men vi ska samtidigt behålla stor del av det "gamla språket", eftersom vi vill ha en sagolik touch på det.

- Någon sjunger mitt i. Vi ska inte ha med sång som vi själva sjunger utan i så fall byter vi ut det till musik.

- Opassande innehåll för barn, t.ex. cigaretten.

- Tryckfel. Saknades rollnamn vid replik.

Vad som behöver läggas till:

- En akt där prinsen och prinsessan lär känna varandra.

- Bättre slut. Där budskapet blir mer framträdande. (Budskapet är att "prinsessan" inte kände ärtan men prinsen tyckte om henne ändå och dom levde lyckliga i alla sina dagar).

- Hela texten behöver utökas.

- Sidanvisningar och karaktärsdrag.Eftersom det från början är 16 roller, där det är många biroller, så vi kom fram till att man kan korta ner det till mellan 6-9 roller, beroende på hur många som vill jobba med den här pjäsen.


Det här var något som vi (Sandra och Malin) kom fram till så ni andra får såklart ändra och lägga till sen när ni har läst manuset.

Kommentera gärna!
Första dagen, prinsessan på ärten

HEJ!

Vi har bestämt att ändra storyn lite så att den får ett, enligt oss, bättre budskap men den ska fortfarande vara för barn mellan 3-6 år.

Vi ska jobba med pjäsen "Prinsessan på ärten" som från början är en typisk barnsaga där budskapet är att man ska få prinsen om man är prinsessa, därför gör vi om pjäsen så att hon inte känner ärtan när hon ska sova men hon får prinsen ändå. Först säger prinsessan att hon självklart är prinsessa och medans hon är på slottet börjar de tycka om varandra mer och mer, de umgås och prinsen är helt säker på att hon är prinsessa. Men sedan visar det sig att hon inte är det men han gillar henne ändå. Och det är det vi vill förmedla. Vi ska göra hela teatern i samma stil som orginalet men med den lilla ändringen.


medlemmarna i teaterprojektet är Sandra, Malin, Linnea, Llyn, Amanda än så länge.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0